Hat hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézménynek adhatott át több mint egymillió forint értékű adományt a CEWE Magyarország az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalmon (OFEO) keresztül. Öt óvoda csoportjaiba sok-sok új játék került, az apróságok pedig emellett gyümölcsöt és többen egyedi, saját fotójukkal ellátott színes ceruzakészletet kaptak, egy Pest megyei gyerekházat pedig játékokkal és tartós élelmiszerrel lepte meg a Palácsik-Visváder házaspár.

Hátrányos helyzetű gyermekeket támogattak azok a vásárlók, akik tavaly decemberben CEWE fotókönyvet vásároltak. Az így összegyűlt 1 millió forintot a CEWE Magyarország az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalmon keresztül 250 hátrányos helyzetű kisemberre fordította.

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei, két borsod-abaúj-zempléni és két somogyi óvoda gyermekei örülhettek játékoknak, gyümölcsnek és egyedi, saját fotójukkal ellátott színes ceruzakészletnek.

egymillió forint, támogatás, cewe magyarország, hátrányos helyzet, örökbe fogadok egy ovit

Forrás: OFEO

 

Figyelem, érték, erő

Ez az egymilliós támogatás most több száz kisember életét fogja szebbé, varázslatosabbá és könnyebbé tenni, hiszen a hátrányos helyzetű intézményekbe járó gyerekek közül a legtöbben nem kapnak otthon játékokat, és gyakran csak az óvodában tudnak meleg ételhez is jutni.

„E segítségnyújtással a távolból, a világból, a fővárosból érkező figyelem a gyerekeket és a velük foglalkozó pedagógusokat is feltölti. Az egymillió forint valójában nemcsak egymillió forint, hanem az ezzel járó érték, figyelem és erő, amit több száz ovis és az őket nevelő pedagógusok kapnak”

– mondta Barát Hella, az Örökbe Fogadok Egyesület elnöke.

Adó 1% nyilatkozat

Meglepetés a gyerekházban

Az öt óvoda mellett nagy volt az öröm a kerepesi Mosolyvár Biztos Kezdet Gyerekházban is, ahová ugyancsak ajándékokkal megpakolt dobozokkal érkezett Palácsik Lilla és férje, Visváder Tamás. A népszerű influenszerpáros a CEWE Magyarországgal karöltve a saját készítésű, dedikált fotókönyv-receptgyűjteménye eladásából összegyűjtött bevétele száz százalékát fordította a gyerekház csöppségeire.

A mintegy 170 ezer forintból jutott bőven játékokra, tartós élelmiszerre, és miután a kicsik nagyon szeretik a gyümölcspépet, a házaspár a gyerekház tönkrement turmixgépét pótolva, egy smoothie-készítővel is meglepte őket.

https://vimeo.com/820819802
Forrás: OFEO

Szebb, jobb, sikeresebb élet

Ablonczy László, a CEWE Magyarország Kft. értékesítési és marketing igazgatója szerint egy jól és sikeresen működő vállalkozásnak az alapvető feladata az, hogy segítse azokat az élethelyzeteket, ahol megteheti.

„Európa minden országában fontosnak tartjuk azt, hogy ahol tudunk, ott segítsünk. Nálunk a gyermektéma különösen fontos, mert a termékeink iránt érdeklődő célcsoportunk nagyon családi, így adja magát, hogy ez a támogatandó kör prioritást élvez”

– mondta Ablonczy László, akit kétgyermekes apaként is megérint a gyermekek támogatása.

„Szülőként is próbálunk mindent átadni a gyermekeinknek, hogy az életük még jobb, szebb, sikeresebb legyen. A nekik nyújtott segítség és támogatás az életük szempontjából egy hosszú távú és nagyon jó befektetés”

– tette hozzá az igazgató, aki azért is örül az OFEO-val való együttműködésnek, mert közvetlenül tapasztalhatják meg azt, hogy a vásárlóiktól érkező támogatás mennyire látványosan tárgyiasul akár egy-egy játékban, élelemben, gyümölcsben; rögtön ott van, kézzelfogható, és azonnali segítséget, örömet jelent a gyerekek számára.

https://vimeo.com/820824355
Forrás: OFEO

Mostantól adód 1%-ának felajánlásával is támogathatod a mélyszegénységben élő gyermekeket – megmutatjuk, hogyan. Kattints ide!