Segíts világot látni a mélyszegénységben élő gyerekeknek!

Tíz gombóc fagyi áráért mélyszegénységben élő gyermekeknek adhatunk esélyt arra, hogy lakóhelyük határát átlépve elmehessenek életük első kirándulására. Az Örökbe fogadok egy ovit mozgalom Világjegy projektjével mostantól kirándulójegyet válthatunk a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, így segítve őket abban, hogy kitörhessenek a szüleiktől örökölt korlátok közül.

„Óvó néni, ugye ez a világ?” – kérdezte a domb tetején állva egy óvodás kislány.

Ő még sosem járt a faluja határán kívül, az otthona és az ovi közötti sétaút a legnagyobb táv, amit eddigi élete során megtett. De nem ő az egyetlen, aki még sosem látta, sőt elképzelni sem tudja a nagyvilágot, ahogyan azt sem, hogy a saját valóságán kívül egyáltalán más is létezik.

Az óvónők álma

Az óvónők egyik legnagyobb álma válna valóra, ha a kis ovisaikat elvihetnék kirándulni. Ám a legtöbb családban az ehhez szükséges pár ezer forint is luxuskiadásnak számít, és ezt az anyagilag egyébként is túlterhelt hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekeket nevelő óvodák és az ezeket működtető önkormányzatok sem tudják ezt finanszírozni. Pedig elhagyni a falu határát létfontosságú egy mélyszegénységben élő gyermek számára. A kirándulás ugyanis nemcsak egy jó szórakozás, hanem Bass László szociológus szerint egy olyan közösségi alkalom is, amit muszáj megtanulni. „Az itt szerzett élmények és tapasztalatok nagyon fontosak, nagy jelentőségük van az integrációban; olyan kapaszkodók lehetnek a gyermek életében, amelyek elindíthatják őt a kilátástalanságból kivezető úton.”

A támogatás menete:

Válassz a konkrét támogatások közül, add meg a mennyiséget, majd az adataid, és kattints a fizetésre. Ekkor a biztonságos fizetési ablakban tudod a bankkártyád adatait megadni. A fizetést követően természetesen azonnal megkapod a terhelési értesítőt, néhány percen belül pedig a támogatási igazolást emailben az Örökbe Fogadok Egyesülettől.

Adatvédelem:

Azért van szükségünk az adatokra (akár cégként, akár magánszemélyként adományozol), mert minden jogszabály betartásával tudunk csak adományt fogadni, azaz a befizetésedről kiállítjuk a támogatási igazolást automatikusan. A biztonságos fizetési ablak megnyílása után már nem mi, hanem a fizetési rendszer kéri el a kártyaadatokat és az emailcímedet, így ezeket mi nem ismerjük meg. Ha anonim módon akarsz adományt küldeni, akkor itt, az alábbi űrlapba beírhatsz bármit (akár azt is, hogy „Ismeretlen adakozó”), így mi ezeket az adatokat fogjuk csak ismerni. 

 

Válassz a pénztárcádnak megfelelő támogatási összeget – mindnek óriási értéke van!

600 Ft

Egy gombóc fagyinak megfelelő összeg, amiből akár többet is vehetsz

6000 Ft

Egy gyermek utazási költsége a világjegy projektben

60 000 Ft

Tíz gyermek utazási költsége a világjegy programban

168 000 Ft

Egy ovis csoport utazási költsége a világjegy projektben