VILÁGJEGY

EREDMÉNYEK

kirándulás

adományozó

boldog ovis

kirándulás

adományozó

boldog ovis

617 adományozó segített 1817 rászoruló gyermeknek megismerni a világot, közösen összegyűjtve

7.498.500 Ft-ot

Kedves Világjegyesek!

A Világjegy projekt 2022-ben indult útjára azzal a céllal, hogy a legmélyebb szegénységben, nélkülözésben élő gyerekek életébe örök emlékeket csempésszen. Az elmúlt két évben 617 nagylelkű adományozónak hála, összesen 1817 kisgyermek részesülhetett a csodából. A csodából, hogy igazi buszon utazhattak, hogy eljutottak a vágyott állatkertbe, vidámparkba vagy akár csak a közeli kisvárosba, ahol óriásiak a házak. A gyerekek nagy többsége a kirándulások alkalmával kóstolt életében először süteményt, pizzát vagy fagylaltot. Az egyik beszámolóban arról írt az óvónő, hogy bár a gyerekek nem tudták mi is pontosan az a fagylalt,  mindenki a hupikék színű gombócot választotta a tölcsérébe, hisz így megtapasztalhatták a dupla csodát, nem elég, hogy fagyi, még kék is! 

Egy gombóc kék fagyi… apró dolognak tűnik, de ezeknek a gyerekeknek akkor, ott a világot jelentette. 

Szívszorító, mégis nagyon fontos küldetés ez. Élményt adni ezeknek a gyerekeknek, ami a  legsötétebb, leghidegebb, legéhesebb napon felsejlik majd bennük, és a kék gombóc, a játszóterezés, az állatsimogatás emléke, legalább a szívüket feltölti melegséggel. És ki tudja? Lehet, hogy a kisfiúban, akit megbabonáztak a magas házak, észrevétlenül megszületett egy érzés, ami egy napon utat tör magának.

Ez az út tele van reménnyel és csodákkal.

Fontosnak tartjuk megosztani veletek azt is, milyen öröm látni azt a hatalmas elszántságot, lelkesedést és boldogságot, ahogy az intézmények pedagógusai szervezik a kirándulásokat. Tudjuk, hogy mindannyian hegyeket mozgatnak meg, azért, hogy legalább ezen az egyetlen napon önfeledt boldogság ragyogjon a gyerekek szemében.

A szeptemberig beérkezett adományokból utaztak a gyerekek nyáron és ősszel, az azóta beérkező felajánlásokat 2024-re gyűjtjük, mert több tízezer hátrányos helyzetű gyerek várja még a kirándulás lehetőségét, mind megérdemlik az élményeket, hisz ők csak gyerekek, akik nem tehetnek arról hova születtek.

Barát Hella
az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom alapítója

Nyisd meg az egyes intézmények fotógyűjteményét, és nézd meg a gyerekek élményeit!

2023

2022