Két és fél évvel ezelőtt minden egy Hajdú-Bihar megyei óvodába indított csomaggal kezdődött, ma pedig már több Pest megyei településről és megannyi budapesti kerületből keresik fel azért, hogy segítsen jó helyre juttatni a mások által felajánlott adományokat. Szűcs Alexandra a férjével együtt döntött úgy, hogy arra mozdul, és ott segít, ahol szükség van rájuk. A fiatal édesanya ugyanis pontosan tudja, milyen érzés kiközösített gyereknek lenni, akit még a ruhája miatt is megszólnak.

Minden a munkahelyén indult, ahogyan Szűcs Alexandra fogalmaz, ott fertőződött meg a jótékonykodással. Így nem is volt kérdés számára, hogy nemcsak a munkaadó cégén keresztül, hanem a családjával is kapcsolódik az Örökbe fogadok egy ovit mozgalomhoz. 2019 januárjában így ismerkedhetett meg azzal a Hajdú-Bihar megyei óvodával, amely életét azóta is figyelemmel és adománnyal kíséri.

Kép: Szűcs Alexandra

 

Nehéz helyzetből indult

A Békés megyéből származó Alexandra „jótékony” története azonban nem ekkor kezdődött. Sokkal korábban. A kis Alexa kiközösített gyerek volt, aki valahogy sosem illett a környezetébe. Megszólták a külseje miatt, és sokan nem értették, miért jár viseltes ruhákban, amikor gazdagok, és olyan szép, nagy a házuk. Az otthonuk négy fala közé azonban senki sem láthatott. Ott, ahol az édesapja szenvedélybetegsége miatt mindennapos volt a szomorúság, és az aggodalom, hogy mi lesz holnap.

Alexandra úgy érzi, hogyha akkor valaki a kezét nyújtotta volna feléjük, talán másképp alakul minden, így azonban nem maradt más, mint az a fogadalom, amit már később a férjével együtt tett.

Együtt törtünk ki a hátrányos helyzetünkből, és segítség nélkül, együtt építettük fel azt, amink van. Eldöntöttük, hogy ha lehetőségünk adódik, akkor mi mindenhol ott leszünk, ahol szükség van ránk.

Kép: Szűcs Alexandra

 

Az életük része

Az azóta házaspárrá lett fiatalok először állatvédelmi vonalon indultak el, majd jöttek Alexandra licitre készített ékszerei, aztán a kupakgyűjtés, végül az Örökbe fogadok egy ovit. És azóta sincs megállás, de már nem is tudják elképzelni azt, hogy nem állnak náluk halmokban, dobozokban és óriási zsákokban a környező településekről és fővárosi kerületekből érkezett adományok.

Emellett állandóan az akciós katalógusokat bújják, nézik a hirdetéseket, az ingyenes csoportokat, a cserekereskedelmi lehetőségeket, hogy minél több mindent be tudjanak szerezni a nehéz helyzetben élő gyerekeknek.

Kép: Szűcs Alexandra

 

Alexandra kisfia is gyűjt

Alexandrának most már a hatéves kisfia is besegít: nemcsak pakol és gyűjt, hanem alkalomadtán boldogan készít ajándékokat is az örökbefogadott intézményük kis ovisainak.

„A gyerekem pont olyan, mint amilyennek a társadalomnak kéne lennie, felfigyel arra, ha valaki rosszul érzi magát, és az ölelésével megnyugtatja az ismeretlen, zokogó kislányt. Nemrégiben pedig azt mondta, hogy azt a táskát, amit nyert, inkább adjuk oda egy halmozottan hátrányos helyzetű kisgyereknek”

– tette hozzá a büszke édesanya.

Kép: Szűcs Alexandra